پشت پرده لغو مجوز چند بانک ایران در عراق
به گزارش هیرونی؛ رویترز روز ۵ فوریه در یک گزارش نوشت که چند روز پس از سفر یک مقام ارشد وزارت خزانهداری آمریکا به بغداد، مقامات عراق در راستای مبارزه با پولشویی و دیگر استفاده غیرقانونی از ارز دلار، مشارکت هشت بانک این کشور در تراکنشهای مالی با بانک مرکزی عراق را ممنوع کرد. مقامات […]
به گزارش هیرونی؛ رویترز روز ۵ فوریه در یک گزارش نوشت که چند روز پس از سفر یک مقام ارشد وزارت خزانهداری آمریکا به بغداد، مقامات عراق در راستای مبارزه با پولشویی و دیگر استفاده غیرقانونی از ارز دلار، مشارکت هشت بانک این کشور در تراکنشهای مالی با بانک مرکزی عراق را ممنوع کرد.
مقامات ایالات متحده میگویند که عراق به یکی از کانونهای قاچاق ارز دلار به ایران بدل شده است.
قبلا در ژوئیه ۲۰۲۳، عراق ۱۴ بانک را از انجام معاملات دلاری با سیستم بانکی به عنوان بخشی از مقابله گسترده با قاچاق دلار به ایران منع کرده بود. به گفته مقامات عراقی و آمریکایی، این تصمیم پس از درخواست واشنگتن اتخاذ شد.
همچنین معاون بانک مرکزی عراق خطاب به اداره کل بانک ملی ایران نوشته است: «با توجه به ضرر و زیان شعبه این بانک در عراق و محدود بودن فعالیت آن و عدم امکان فعالیت یا گسترش آن مجوز بانک ملی ایران در عراق ابطال شده است.». در این سند آمده است که تداوم فعالیت این بانک در عراق آوردهای ندارد علاوه بر اینکه این بانک مشمول تحریمهای بینالمللی است.
اخبار این چنینی می تواند با تاثیر روانی بر بازار ارز، مانع از روند کاهشی نرخ ارز شود. بزرگنمایی رسانه های خارجی نیز در همین راستا و برای گسترش انتظارات تورمی است.
دولت باید با هر سازوکار ممکن تلاش کند تا سیستم بانکی کشور فعالیت عادی خود را در عراق ادامه دهد. این موضوع برای تقویت تجارت با عراق مهم و تاثیرگذار است.
عراق برنامه دلار زدایی از اقتصاد را همگام با بریکس شروع کرده و در مبادلات تجاری خود با ترکیه، امارت، هند و چین در حال کاهش استفاده از دلار است. با توجه به اینکه امریکا با اهرم دلار در حال فشار بر دولت عراق برای کاهش مبادلات اقتصادی با ایران است، دولت ایران باید تا حد ممکن دلار زدایی در تجارت با عراق را در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام//
دیدگاهتان را بنویسید