آخرین اخبار
در رویداد داوری مهر اصالت ملی ؛

صنایع دستی یک صنعت استراتژیک در حوزه فرهنگ و اقتصاد است

آیت الله صفایی بوشهری گفت: : آغاز حرکت اقتصادی صنایع دستی در فضای جغرافیای عمومی است که آغازش مواد اولیه طبیعی و یک خلاقیت انسانی برای طراحی و تولید است بنابراین اقتصاد صنایع دستی یک اقتصاد انسان پایه است.
اشتراک گذاری
04 دی 1402
کد مطلب : 790

به گزارش هیرونی؛ همایش صنایع دستی، تولید و اشتغالزایی و هفتمین رویداد داوری مهر اصالت ملی به میزبانی استان بوشهر با حضور مسمئولین استانی و معاون وزیر گردشگری در سالن اداره بنادر و دریانوردی برگزار شد.

مریم جلالی دهکردی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اظهار کرد: استان‌های ساحلی ما ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای نمایش کل ظرفیت کشور به جهت صادرات هستند و در این راستا بوشهر می‌تواند درگاه اصلی صادرات ما برای کشورهای حاشیه خلیج‌فارس باشد.

وی با اشاره به اینکه کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مشتریان مشتاق صنایع‌دستی ایران هستند، افزود: در این راستا ظرفیت‌هایی به‌وجود آمده و پایگاه‌هایی با کمک رایزنان فرهنگی در کشورها ایجاد شده و امیدواریم با معرفی بسته‌بندی درست و نام‌ویژه‌های خاص صنایع‌دستی در سراسر کشور، بوشهر بتواند کل صنایع‌دستی ایران را نمایندگی کند.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی عنوان کرد: برنامه داوری مُهر اصالت کالا که سالیانی در تهران انجام می‌شد، اکنون با تمرکز‌زدایی از تهران و برخی استان‌ها، بوشهر میزبان پنج استان همسایه خود شده است.

جلالی اضافه کرد: مُهر اصالت ملی در واقع توجه به محصولاتی است که می‌تواند متصل به ادبیات توسعه شده و اشتغال‌زایی داشته باشد و میزبانی خوب بوشهر برای اولین بار می‌تواند این ظرفیت را برای تکمیل زنجیره صنایع‌دستی ایجاد کند.

صنایع دستی یک صنعت استراتژیک در حوزه فرهنگ و اقتصاد است

آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری نماینده مقام معظم رهبری در استان گفت: صنایع دستی ریشه در فرهنگ و اندیشه یک منطقه دارد که با دستان هنرمندان تولید و عرضه شده و به یک پدیده فرهنگی – صنعتی تبدیل می‌شود و در تاریخ یک قوم مانا می‌ماند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: صنایع دستی مانند دیگر کالاها، صرفاً یک کالای اقتصادی نیست بلکه نماد فرهنگی یک قوم است که به عنوان یک پدیده مطرح شده است و آینه تمدنی یک قوم است.

وی اضافه کرد: صنایع دستی دارای یک شناسنامه تمدنی است و کتابی از تاریخ یک منطقه و پیوند دهنده میان فرهنگ و اقتصاد است که در هیچ کالای اقتصادی نداریم به همین علت است که اقص اد و صنایع دستی یک اقتصاد فرهنگ پایه است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر بیان داشت: آغاز حرکت اقتصادی صنایع دستی در فضای جغرافیای عمومی است که آغازش مواد اولیه طبیعی و یک خلاقیت انسانی برای طراحی و تولید است بنابراین اقتصاد صنایع دستی یک اقتصاد انسان پایه است.

آیت الله صفایی بوشهری ادامه داد: صنایع دستی یک صنعت استراتژیک در حوزه فرهنگ و اقتصاد است و تنها مقوله‌ای که توانسته اقتصاد را تحت تأثیر خود قرار دهد.

وی عنوان کرد: باید هویت صنایع خود را بر اساس شاخصه‌های تاریخی حفظ و توسعه دهیم، گسست بین نسلی که در دوره‌های قبل در زمینه صنایع دستی ایجاد شده مرتفع شود و برای احیا صنایع دستی از پیش دبستانی شروع کنیم.

آیت الله صفایی بوشهری اظهار داشت: در عرصه تولید، باید تولیدکننده در فضایی قرار بگیرد که به راحتی طراحی نوین کند که لازمه آن اختصاص تسهیلات واقعی مورد نظر تولید کننده، بازار سازی و بازاریابی مناسب، برپایی نمایشگاه‌های استانی، ملی، بین المللی موقت و دائم و ایجاد تنفس درباز پرداخت وام پس از فروش کالا است.

همایش صنایع دستی، تولید و اشتغالزایی و هفتمین رویداد داوری مهر اصالت ملی برای اولین بار در استان بوشهر با حضور استان‌های چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، هرمزگان، خوزستان و بوشهر و با حضور مسئولان استانی و کشوری در سالن اجتماعات اداره بندر بوشهر برگزار و در حاشیه این همایش نمایشگاه صنایع دستی برگزار و از خانواده استاد گره چینی مرحوم محمد گرگین تجلیل شد.

خرید‌های میلیاردی نفت از صنعتگران صنایع دستی در بوشهر

اسماعیل سجادی‌منش مدیر‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر  با بیان اینکه صادرات صنایع دستی در استان در ۶ ماهه نخست سال جاری ١.۵میلیون دلار بوده است، اظهار داشت: خرید پتروشیمی‌ها و شرکت‌های نفت و گاز از صنعتگران استان در سال گذشته قریب به ۴۰ میلیارد تومان بوده است.

وی افزود: امسال طبق تفاهم‌نامه‌های جدید ۱۰ میلیارد تومان خرید تضمینی در نمایشگاه و بیش از ۱۵ میلیارد تومان تفاهم‌نامه‌‌هایی است که شرکت‌ها با صنعتگران به جهت تولید منعقد می‌کنند.

سجادی منش از برنامه ویژه‌ای در شهرستان دیلم خبر داد و گفت: به یک هزار و ٢٠٠ صنعتگر در این برنامه آموزش و مجوز تولید داده می‌شود و در دهه فجر کارت صنعتگری و گواهی آموزش به آن‌ها اهدا خواهد شد.

این مقام مسئول در مورد طرح «فجر تا فطر» عنوان کرد: از دهه فجر تا عید فطر نمایشگاه‌های مختلفی در سطح استان تا پایان فروردین ماه برگزار می‌شود که پیش‌بینی می‌شود دو هزار و ۴۰۰ نفر در این نمایشگاه‌ها مشغول به کار یا تولیداتشان به فروش برسد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر در خصوص ایجاد کارگاه‌های صنایع دستی اظهار کرد: برای ایجاد بازارچه اعتبار ۲۵ میلیارد تومانی در سفر دوم ریاست جمهوری گرفته شده و منتظر تخصیص اعتبار تا قبل از پایان سال هستیم تا با تفاهماتی که با بسیج سازندگی و کمیته امداد صورت می‌گیرد این کارگاه‌ها در روستاهای دارای ظرفیت ایجاد شود.

پایان پیام/

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *