خامفروشی آبزیان بوشهر در بازارهای خارجی
به گزارش هیرونی؛
استان بوشهر دارای ظرفیتهای بسیار خوبی از نظر پرورش آبزیان است که باعث شده تا این استان به عنوان قطب آبزیپروری کشور شناخته شود و سهم بیش از ۵۰ درصدی در تولید میگوی پرورشی داشته باشد.
استان بوشهر در حوزه آبزیان علاوه بر پرورش میگو و مقدار کمی ماهی در قفس، دارای صیادان پرتعدادی از شمال تا جنوب استان است که در نوار ۹۰۰ کیلومتری ساحلی استان مشغول به صید و صیادی هستند.
ماهی و میگوی استان بوشهر دارای کیفیت بسیار بالایی است که در بازارهای داخلی خواهان فراوانی دارد و بخش زیادی از آن به خارج از کشور صادر میشود و در کشورهای مختلف دارای مشتریهای خوبی است.
یکی از چالشهای اساسی در فروش آبزیان استان بوشهر، خامفروشی است به گونهای که بخش عمده ماهی و میگوی استان بوشهر بدون فرآوری و به صورت خام به خارج از کشور صادر شده و وارد بازارهای بینالمللی میشوند.
خام فروشی به معنای فروش محصولات ابتدایی هر زنجیره تولید است به گونهای که ارزش افزودهای برای محصول ایجاد نمیشود و محصول بدون تغییر و یا فرآوری وارد بازارهای دیگری میشود.
ماهی و میگو قابلیت بسیار خوبی برای تبدیل شدن به دیگر محصولات را دارند ولی فعالان این حوزه اغلب محصولات خود را بدون تبدیل و فرآوری به بازارهای هدف در خارج از کشور میفرستند که به معنی از دست دادن فرصت است.
توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری در حوزه آبزیان علاوه بر اینکه موجب ایجاد اشتغال و ارزش افزوده برای محصول میشود، میتواند برای کشور ارزآوری داشته باشد و نقش بهتر و بیشتری در اقتصاد کشور ایفا کند.
در استان بوشهر این صنایع برای فرآوری محصولات ماهی و میگو به خوبی رشد نکرده است و نیاز است که با حمایت مناسب زمینه برای رشد این صنایع فراهم شود.
صادرات بیش از ۵۰ هزار تن آبزی
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در استان بوشهر ظرفیتهای بسیار خوبی برای صادرات وجود دارد و این استان در عرصه صادرات در کشور پیشتاز است.
ماهی و میگوی استان بوشهر مشتریپسندی بالایی در بازارهای داخلی و خارجی دارند ابوالقاسم محمدزاده ماهی و میگو را از محصولات مزیتی و رقابتی در استان بوشهر عنوان کرد و ادامه داد: ماهی و میگوی استان بوشهر مشتریپسندی بالایی در بازارهای داخلی و خارجی دارند و در عرصه صادرات جایگاه ویژهای دارند.
وی از صادرات سالانه ۵۰ تا ۷۰ هزار تن آبزیان استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: بازار آبزیان استان بوشهر پس از تحریم تغییر کرد و از آمریکا و اروپا به سمت چین رفت که با سختگیریهایی روبرو شد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر ادامه داد: با سختگیریهایی که در بازار چین برای واردات آبزیان بوشهر انجام شد، آبزیان استان به سمت بازار مسکو سوق داده شده است.
وی افزود: در نشستی که هفته جاری با سرکنسول چین داشتیم، مذاکراتی را برای برداشتن محدودیتها در صادرات آبزیان استان بوشهر به چین داشتیم که امیدواریم با تحقق این موضوع شاهد توسعه صادرات باشیم.
تلاش برای گذر از خام فروشی آبزیان
مدیرکل شیلات استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان بوشهر از تولیدکنندگان برجسته کشور در حوزه آبزیان است که ظرفیتهای خوبی برای تولید و پرورش و همچنین صید و صیادی در استان وجود دارد.
گذر از خامفروشی ماهی و میگوی استان بوشهر یکی از برنامههای اساسی در این استان است که در این راستا حمایت لازم از سرمایهگذاران بخش خصوصی انجام میشود عقیل امینی از جمله آبزیان تولیدی در این استان به میگو، ماهی، جلبک، کرم نرئیس، زالو و صدف اشاره کرد و ادامه داد: ماهی و میگو از مهمترین محصولات استان بوشهر هستند که بخشی در داخل مصرف میشود و بخشی نیز به خارج از کشور صادر میشود.
وی اضافه کرد: خام فروشی و بیتوجهی به صنایع فرآوری یکی از چالشهای اساسی در مسیر صادرات میگو از استان بوشهر است که تلاش شده تا زمینه آشنایی فعالان این حوزه با صنایع تبدیلی بیش از پیش فراهم شود.
مدیرکل شیلات استان بوشهر با اشاره به نگاه ویژه در استان برای عبور از خامفروشی، بیان کرد: گذر از خامفروشی ماهی و میگوی استان بوشهر یکی از برنامههای اساسی در این استان است که در این راستا حمایت لازم از سرمایهگذاران بخش خصوصی انجام میشود.
وی با اشاره به افزایش استقبال از صنایع تبدیلی و فرآوری در استان بوشهر افزود: ایجاد صنایع فرآوری آبزیان در استان بوشهر شتاب گرفته و با حمایت مناسب شاهد اقدامات خوبی در این زمینه خواهیم بود.
امینی تکمیل زنجیره ارزش آبزیان را یکی از برنامههای مهم در استان بوشهر دانست و گفت: با ایجاد صنایع مربوطه زمینه ارزش افزوده بیشتری در صنعت آبزیان فراهم میشود.
امید میرود با حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی و حمایت و همراهی مسئولان مربوطه شاهد توسعه صنایع فرآوری و صنایع تبدیلی آبزیان در استان باشیم که علاوه بر اشتغال و تولید، نقش مهمی در صادرات، درآمدزایی و ارزآوری برای کشور خواهد داشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید