تاریخ روستا در استان بوشهر و جاذبههای فراموش شدنی+ تصاویر
به گزارش هیرونی؛ نگارش و تدوین تاریخ انقلاب اسلامی ازجمله مسائل مهمی است که باید مورد توجه باشد و غفلت از آن انقطاع فرهنگی را به دنبال خواهد داشت.
البته باید توجه داشت که نگارش جانبدارانه و مغرضانه تاریخ پیامدهای منفی خواهد داشت و تاریخ انقلاب را باید همانگونه که بود روایت کرد؛ در این عرضه دستبهقلم نبردن همانقدر مضر است که بزرگنمایی یا اغماض در دیدن و ثبت و ضبط وقایع.
تنها وقایع مهم و معدود در طی سالهای ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۷ منجر به پیروزی انقلاب اسلامی نشد بلکه باید در این پیروزی جنبههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، مذهبی و بیش از هر چیز نقش رهبری در به ثمر نشستن مبارزات مردم نقش داشت.
باورها و عقاید مردم شهر و روستا در اقصینقاط کشور سبب شد تا حامی و پشتیبان حوزههای علمیه و روحانیان مبارز باشند.
در طی سالهای مبارزه، مردم روستاها و شهرهای دور و نزدیک خطرات بسیاری به جان خریدند تا نهضت اسلامی را به پیش برند. مطالعه جریانها و فعالیتهای انقلابی در سراسر کشور شگفتانگیز است. که همچنان در بسیاری از روستاهای استان بوشهر تصاویر حضرت امام خمیمنی (ره) با قاب های قدیمی وجود دارد.
به طور مثال: رئیسعلی دلواری در سال ۱۲۶۱ خورشیدی برابر با ۱۸۸۲ میلادی (۱۲۹۹ قمری) در روستای دلوار از توابع تنگستان متولد شد که با همراهی دیگر مشروطهخواهان بوشهر را از حاکمیت استبداد محمدعلی شاه قاجار خارج کرد. در سال ۱۲۸۷ خورشیدی/ ۱۹۰۸ میلادی به درخواست ملاعلی تنگستانی و سید مرتضی مجتهداهرمی که مخالف استبداد محمدعلی شاه بود، بوشهر را تصرف کرد و حدود ۹ ماه شهر را در کنترل داشت.
نیروهای انگلیسی همزمان با حمله به بوشهر قصد تصرف ناحیه دلوار را داشتند. دلوار محلی بود که پیش از آن چندبار سربازان انگلیسی به آن جا تجاوز کرده، اما طعم شکست را در این ناحیه چشیده بودند. رئیسعلی دلواری و شیخ حسین خان چاهکوتاهی و زایرخضرخان اهرمی از این وقایع آگاه و در مقام دفاع از وطن برآمدند. قیام دلیران تنگستان علیه اشغالگران آغاز شد و نیروهای متجاوز انگلیسی که قریب به پنج هزار نفر بودند در دام مبارزان تنگستانی گرفتار آمدند و عده زیادی از نیروهای انگلیسی در این حمله کشته شدند.
مدتی است برخی از جوانان استان بوشهر در حال ثبت تاریخ شفاهی روستاهای استان بوشهر هستند که وقایع خوب و قابل شنیدنی از رشادت و دلیر مردی استان بوشهر نشان میدهد.
هر یک از این داستانها و تصاویر روستا، خود روایتگر چند داستان تاریخی و کهن کشور است.
یکی از نکات قابل توجه در برخی از تصویرسازی آن است؛ تصویرها نیز در این مجموعه بر همراهی و تکمیل قصهها تاکید دارند و تصویرگران مختلف با سبکها و تکنیکهای گوناگون برای غنا بخشیدن به متن تلاش کردهاند.
ادبیات شفاهی، بهویژه خاطرات گذشته که برخی از افراد مسن به نقل از گذشته خود بیان میکنند، مانند مردمشناسی، زبانشناسی و به طور کلی در حوزه قصهپژوهی دارای اهمیت و جایگاه بسیار بالایی است.
اما براساس مواردی که روزانه شاهد آن هستیم انگاز برخی والدین و بخصوص مربیان بیشتر به داستانها و قصههایی علاقهمند هستند که اثر عینی بر کودکان داشته باشد و از موضوع تاریخ فاصله گرففته اند.
در ادامه برخی تصاویر در که در اردو تاریخ نگاری روستاها ثبت شده است مشاهده میکنیم.
انتهای پیام//
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید