آخرین اخبار

بررسی دستاوردهای انقلاب اسلامی در پارس جنوبی

به گزارش هیرونی؛ –ایمان شجاعی مقدم: عسلویه مهمترین پایگاه اقتصادی و پایتخت انرژی ایران در جنوبی‌‌ترین نقطه کشور است که در طول دوازده سال همت و تلاش، از دهکده‌ای دور افتاده به نام‌آورترین شهر تولید گاز جهان تبدیل شده که دیدن آن باعث غرور هر ایرانی است. پس از انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی و بی […]

اشتراک گذاری
15 آذر 1402
کد مطلب : 456

به گزارش هیرونی؛ –ایمان شجاعی مقدم: عسلویه مهمترین پایگاه اقتصادی و پایتخت انرژی ایران در جنوبی‌‌ترین نقطه کشور است که در طول دوازده سال همت و تلاش، از دهکده‌ای دور افتاده به نام‌آورترین شهر تولید گاز جهان تبدیل شده که دیدن آن باعث غرور هر ایرانی است.

پس از انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی و بی نظیری نصیب کشور شد، یکی از کم نظیر ترین این دستاوردها را می توان به ایجاد شرکت های پتروشیمی نفت و گاز در عسلویه نامید.

عسلویه که تا قبل از انقلاب از حداقل های امکانات محروم بوده اما از سال ۱۳۷۷ که سازمان منطقهٔ ویژهٔ اقتصادی انرژی پارس افتتاح شد اقدامات بزرکی در این شهر انجام شد.

مجموعه های پالایشگاهی عسلویه 

در مجموع پالایشگاهی منطقه پارس جنوبی از مجموع ۲۴ فاز پالایشگاهی(معادل ۲۸ فاز) در منطقه ویژهٔ اقتصادی انرژی پارس، در حال حاضر ۱۸ فاز پالایشگاهی در حال بهره‌برداری می‌باشد و ۶ فاز نیز در حال توسعه می‌باشند.

طبق استانداردهای موجود به‌طور میانگین به ازای هر فاز یک سکو و حدود ۱۰ حلقه چاه فعال در دریا وجود دارد که گاز و میعانات گازی موجود در مخزن پارس جنوبی را به همراه آب شور از طریق خطوط لوله ۳۶ اینچی به منطقهٔ ویژه اقتصادی انرژی پارس وارد می‌کند.

روزانه به هر فاز حدود ۱ میلیارد فوت مکعب گاز معادل ۲۸.۶ میلیون متر مکعب، وارد می‌شود و بطور متوسط ۲۵ میلیون متر مکعب گاز شیرین سازی می‌گردد.

هر فاز در روز همچنین معادل ۴۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۲۰۰ تن گوگرد تولید می‌کند. در فاز ۴ و ۵ علاوه بر این محصولات، عملیات استحصال (اتان و بوتان و پروپان) به صورت مایع انجام می‌شود.

احداث صنایع پتروشیمی ها در منطقه پارس جنوبی  در کنار فازهای عظیم پالایشگاهی،احداث صنایع پتروشیمی در ۱۴۰۰ هکتار زمین در نظر گرفته شده تا در دو فاز اجرا شود.

تولید مقادیر قابل توجهی اتان، گاز مایع ،میعانات گازی، گوگرد و همچنین گاز طبیعی از میدان عظیم گازی پارس جنوبی، توسط پالایشگاه‌های احداث شده در منطقه پارس، می‌تواند به عنوان یکی از عوامل رشد و توسعهٔ صنایع پتروشیمی در کشور عمل کند، به همین منظور ساخت ۲۵ مجتمع عظیم پتروشیمی به همراه تأسیسات جانبی مورد نیاز در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران قرار دارد که از این تعداد ۱۵ مجتمع به بهره‌برداری رسیده‌اند  میدان مشترک گازی پارس جنوبی به عنوان بزرگترین میدان گازی جهان دارای ۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع وسعت است که بیش از هشت درصد از گاز جهان را در خود جای داده است.

بهره‌برداری ایرانی ترین فاز پارس جنوبی 

در سال گذشته فاز ۱۴ پارس جنوبی که ایرانی‌ترین فاز میدان مشترک گازی به بهره‌برداری رسید.

این فاز که بیش از ۷۰ درصدی از طراحی و ساخت آن ایرانی است، رکورد استفاده از تجهیزات ایرانی در پروژه‌های مشابه خود را شکست.

با بهره‌برداری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی برداشت روزانه از این فاز به بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب رسید و ارزش فرآورده‌های صادراتی آن سالانه ۳.۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

پایان خبر/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *